php Kolay Foruma Hoş Geldiniz !
Kurulumunuz başarıyla tamamlanmıştır.

Yönetici olarak giriş yaptığınızda üst menüde görünen Yönetim bağlantısını tıklayarak, yönetimle ilgili işlemlere ulaşabilirsiniz.

Yeni Başlık  Cevap Yaz
Geri sayan sayaç           (gösterim sayısı: 626)
Yazan Konu içeriği
boşluk
[CemalB]
Üye
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt: 10.09.2020
İleti: 12
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Özel ileti Gönder
Konu Yazan: CemalB
Konu Tarihi: 05.10.2020- 17:58


Merhabalar.
Geriye doğru sayan dakika sayacı yapmak istiyorum. Örneğin 09:59 dan başlayıp   00:00 olana kadar her saniye 1 azalan bir sayaç olacak.
Timer ile her 1 saniyede bir int değişkenin değerini azaltıp ekranda göstermeyi düşündüm. LabelSet fonksiyonu int parametre almıyor. Gerekli dönüşümü nasıl yapabiliriz? Yada bu sayacı yapmanın daha kısa yolu nasıl olabilir ?  

Cvp:
Yazan Cevap içeriği
boşluk
[Kurucu]
Kurucu
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt: 15.06.2019
İleti: 5
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder
Cevap Yazan: Kurucu
Cevap Tarihi: 06.10.2020- 21:42


Merhaba Cemal bey
LabelSet   fonksiyonu sadece char dizisi alabilir , diğer değişkenleri sprintf fonksiyonu ile char dizisine çevirip gönderebilirsiniz

örnek :
int   saniye;
char deger[5];
saniye = 15;

sprintf(deger,"%02d",saniye);
LabelSet("ELabel1" , "Caption" , deger);
 
gibi

saat sayaç örneği için küçük bir uygulama yaptım (kodlar timer içerisinde)

#include "stdio.h"
#include "string.h"
#include "conio.h"
#include "stdlib.h"
#include "stk.h"
#include "time.h"

char deger[5];

int dakika,saniye;

LocalIntVarGet("Var_dakika",&dakika); //Var_dakika Variable nesnesi
LocalIntVarGet("Var_saniye",&saniye);//Var_saniye Variable nesnesi

if (saniye==0)
{
    if(dakika==0)
    {
        LabelSet("lbl_sonuc" , "Caption" , "Sayac Durdu ...");
               
    }
    else
    {
        dakika--;
        saniye = 59;
        LocalIntVarSet("Var_dakika",dakika);
        LocalIntVarSet("Var_saniye",saniye);
       
        sprintf(deger,"%02d : %02d",dakika,saniye);
        LabelSet("ELabel1" , "Caption" , deger);
    }

}
else
{
    saniye--;  
    LocalIntVarSet("Var_saniye",saniye);
    sprintf(deger,"%02d : %02d",dakika,saniye);
    LabelSet("ELabel1" , "Caption" , deger);
}    

DrawScreen();
zamansayac.rar

Cvp:
Yazan Cevap içeriği
boşluk
[CemalB]
Üye
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt: 10.09.2020
İleti: 12
Konum: Gizli
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Özel ileti Gönder
Cevap Yazan: CemalB
Cevap Tarihi: 07.10.2020- 12:29



Cevabınız ve örnek programınız için teşekkür ederim. sprintf kullanmak aklıma gelmemişti.  


Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.
Airhmi | hmi ekran